Aslan obre les portes a les principals novetats tecnològiques
El 27 de setembre passat vam assistir al Fórum Tecnológico Barcelona 2023, organitzat per l’Associació Aslan a l’Hotel Sofia Barcelona sota el títol “Seguim innovant. Seguim avançant”.
Davant de les novetats tecnològiques que van esdevenint setmana rere setmana, es van reunir en aquest espai de trobada i divulgació diferents fabricants IT internacionals, partners tecnològics i responsables IT al llarg dels dies 27 i 28.
El focus va estar posat en la intel·ligència artificial, les xarxes 5G i els entorns multicloud, entre d’altres. Tots ells estan induint canvis vertiginosos als departaments IT. Això és una oportunitat per a les empreses, que poden desenvolupar nous serveis i models de negoci per adoptar noves capacitats i processos. La ciberseguretat, les noves maneres de gestionar les infraestructures híbrides o el potencial de la intel·ligència artificial aplicada a la xarxa van ser alguns dels temes protagonistes.
Aquest esdeveniment, que ajuda a reforçar les relacions entre professionals del sector, recorrerà durant aquest darrer trimestre altres ciutats espanyoles com Màlaga, València o Santiago de Compostela.
Les novetats tecnológiques
Durant el matí del dia 27, diferents càrrecs d’empreses rellevants van anar exposant la seva visió de la situació i com les seves tecnologies poden ajudar les empreses a solucionar tots els problemes existents i avançar.
Carlos Manero, Security BDM d’HP, va exposar que “el problema més gran que tenim a la ciberseguretat és al tàndem usuari/dispositiu”, ja que “el clic succeeix”. A més va puntualitzar que, encara que els antivirus van evolucionar amb els EDR (Endpoint detection & response) i amb la conscienciació, ells proposen el “Zero Trust Protection” basat en “l’aïllament”. Aquest aïllament consisteix a posar en una mena de gàbia digital tot el contingut que vingui d’un compte desconegut.
D’altra banda, Dario Barbusci, Senior Account Manager Iberia d’Intracom Telecom, va explicar el potencial de la seva empresa per elaborar xarxes privades 5G de capacitats giga. Maurice Dini, Regional Sales Manager Iberia & Med de Cambium Networks, va parlar als assistents de la importància de “portar les xarxes empresarials a un nivell automatitzat”, atès el moment de constant creixement, demanda d’amplada de banda, dispositius i qualitat.
Javier Catalán i Jonathan Sánchez, de Grupo Aire, van confirmar que “les empreses no es poden permetre anar tan ràpid, per això cal tenir un soci tecnològic”. D’aquesta manera, van exposar els serveis d’automatització i orquestració de tasques de gestió. Un altre dels ponents va ser Jaime Abreu, Sales Engineer d’OpenText, que va fer una xerrada sobre el present i el futur de la gestió de serveis. Va proposar una modernització basada en un triangle d’innovació: IA generativa, ESM i (Enterprise Service Management) i Gestió de continguts.